Twintig jongeren bestormen Engelse synagoge: “We will kill you!”

Een groep van ongeveer 20 jongeren heeft gisteravond een synagoge in de Londonse voorstad Stamford Hill bestormd. Daarbij werden onder andere bedreigingen geschreeuwd, eigendommen vernield en gemeenteleden werden geslagen.

attacklondon

Volgens een getuige van deze synagoge – met de naam “Ahavat Torah” – schreeuwde de boze menigte “we will kill you” terwijl ze de bezoekers binnen aanvielen en de gebedenboeken verscheurden.

Een andere Joodse inwoner uit Stamford Hill die toevallig langs liep wilde ingrijpen, ving een verdachte om deze naar de politie te brengen, maar werd overmeesterd door anderen en werd meermaals in het gezicht geslagen, waarbij hij onder andere een tand verloor.

Een woordvoerder van de lokale politie zegt dat zij de aanval op de joodse gemeenschap in Stamford Hill zeer sterk betreuren en dat er inmiddels al vier verdachten zijn opgepakt.

Deze aanval komt enkele dagen voordat Engeland een hotline anti-semitisme opent, waar men onder andere terecht kan voor advies en hulp voor slachtoffers van anti-semitisme. In february 2014 kwam in een rapport naar buiten dat het aantal anti-semitische incidenten in Engeland meer dan verdubbeld is. Alleen in London – waar ongeveer de helft van de joodse populatie woont – verdubbelde het aantal incidenten in 2014 met 137% ten opzichte van het jaar ervoor, tot 583.

Bron: jpost.com

Advertentie (4)