Gewonden bij maffia-aanslag in Eilat

maffiaeilat_1 Bij een schietpartij in de Israëlische badplaats Eilat zijn deze nacht drie kinderen lichtgewond geraakt. Een 15-jarige jongen en zijn zusjes (van 9 en 11) werden in de auto van hun vader onder vuur genomen bij winkelcentrum Pninat. 

Twee mannen vuurden vanaf motorfietsen vijf kogels af, waardoor de achterruit van het voertuig sneuvelde.

De vader van de kinderen zat zelf niet in de auto, schrijft Haaretz. Hij zou tot voor kort deel hebben uitgemaakt van de bende van maffiabaas Michael Mor, maar liep over naar een rivaliserend misdaadsyndicaat. De niet nader genoemde man, vermoedelijk het beoogde slachtoffer van de beschieting, was in Eilat voor een vakantie met zijn gezin.

“De bende-oorlogen overschrijden alle grenzen van crimineel gedrag”, aldus de reactie van politiechef Yoram Halevy op het maffia-geweld in Israël. “Misdadigers aarzelen niet om mensen in de buurt van hun doelwitten te raken … of het nu gaat om kinderen, bejaarden of onschuldige burgers.”

(Bovenstaande foto is het winkelcentrum naast winkelcentrum Pninat.)

Advertentie (4)