Israël helpt Nepal, redt onderdanen

mountEverest_1
(foto via Creative Commons, met dank aan Luca Galuzzi – www.galuzzi.it)

De Israëlische regering hoopt vandaag twee vliegtuigen richting het door een zware aardbeving getroffen Nepal te kunnen sturen. Daarmee wil Jeruzalem hulp bieden aan zowel de eigen onderdanen in het rampgebied als aan de Nepalezen.

Afgelopen nacht vertrok al een eerste vlucht met experts die een inschatting van de situatie gingen maken. Israëlische militairen, diplomaten en een team hulpverleners van Magen David Adom proberen vandaag de regio te bereiken, zo schrijft The Jerusalem Post. Men zal er onder meer een veldhospitaal inrichten.

Israëliërs die Nepal willen verlaten kunnen met de vliegtuigen terugvliegen. Ook verwacht men 26 Nepalese vrouwen te evacueren die draagmoeder zijn voor Israëlische onderdanen.

Israël: reddingsoperaties, noodhulp & medische assistentie

In een boodschap aan zijn Nepalese collega Sushil Koirala heeft premier Benjamin Netanyahu gezegd dat Israël “de pijn die door de ramp is veroorzaakt” snapt. De Joodse Staat zal zich bezighouden met reddingsoperaties, noodhulp, medische assistentie en met het zoeken naar overlevenden, aldus Netanyahu. Hij condoleerde tevens de familieleden van slachtoffers.

250 Israëliërs ‘vermist’

Over de situatie van ongeveer 250 Israëliërs in het gebied bestaat op dit moment nog onduidelijkheid. Van hen werd sinds gisteren geen levensteken meer vernomen, maar dat komt vooral door de schade die de beving aan het lokale communicatienetwerk veroorzaakte. Het BuZa-ministerie waarschuwt dan ook tegen paniek.

Relevante artikelen:

2015-04-30 israel hulp nepal

Advertentie (4)