Britse politica: ‘Geen steun aan Jood Miliband’

millband_1 Ed Miliband, de leider van de Arbeiderspartij in Groot-Brittannië, is slachtoffer geworden van antisemitisme. Een politica van de Conservatieven had verklaard dat ze nooit “de Jood” zou kunnen steunen.

Volgens de Britse tabloid Mirror is dit de eerste keer tijdens een verkiezingscampagne dat politieke opponenten de etnische afkomst van Miliband tot gespreksonderwerp maken. De politica uit Derby, ene Gulzabeen Afsal, zou inmiddels gedwongen zijn tot het aanbieden van excuses.

“In het licht van oprijzend antisemitisme door heel Europa is het walgelijk en angstaanjagend dat een aankomend politica zoiets zegt”, aldus een woordvoerder van de Arbeiderspartij. Hij riep op tot een onderzoek naar het incident.

Afsal deed haar uitlatingen tijdens een Facebook-discussie. Daarin duidde ze Miliband aan met de term ‘al yahud’, Arabisch voor ‘de Jood’.

(Foto via Wikimedia Commons)

Advertentie (4)