Israël haalt 229 burgers op in Nepal

mountEverest_1
(foto via Creative Commons, met dank aan Luca Galuzzi – www.galuzzi.it)

Deze ochtend is een El Al-vliegtuig met daarin 229 Israëliërs vertrokken vanuit de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Het land werd zaterdagochtend getroffen door een zware aardbeving die meer dan 4.300 mensen het leven kostte.

Veel Israëlische onderdanen hadden ruim tien uur op de luchthaven van Kathmandu gewacht en waren dolblij toen het wit-blauwe vliegtuig ze kwam ophalen. Na de landing deelden bemanningsleden broodjes, sinaasappels en drankjes uit aan de toeristen op het vliegveld.

Dezelfde vlucht moest, voordat de backpackers aan boord konden klimmen voor de terugreis naar Israël, eerst een forse hoeveelheid hulpgoederen uitladen. Deze werden vervolgens door Nepalese militairen op trucks geladen om te worden gedistribueerd.

“De aanblik van de Israëlische strijdkrachten die hun burgers komen redden is ongelofelijk”, aldus een door Ynet in Kathmandu geïnterviewde Nepalees. “Dit is het enige land dat zijn onderdanen op zo’n manier behandelt.”

De Israëlische premier Netanyahu had eergisteren de hulpvluchten al aangekondigd en zijn steun en condoleances uitgesproken aan de Nepalezen.

(foto via Creative Commons, met dank aan Luca Galuzzi – www.galuzzi.it)

Advertentie (4)