Gewonden bij auto-aanslag in Oost-Jeruzalem

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In Oost-Jeruzalem zijn twee politie-officieren lichtgewond geraakt toen een Palestijnse man met zijn auto inreed op een menigte. De aanslag vond vanmorgen plaats in de wijk A-tur, vlakbij de Olijfberg.

The Jerusalem Post schrijft dat de 30-jarige terrorist direct na de aanval werd doodgeschoten door agenten. De twee door het voertuig getroffen politie-officieren, een man en een vrouw van de Grenspolitie van Israël, moesten vanwege de aanrijding in het Hadassah Universitair Medisch Centrum en het Shaare Zedek Medisch Centrum behandeld worden. Na afloop van het incident gooiden inwoners van A-tur stenen naar leden van de veiligheidsdiensten.

Volgens de krant Haaretz prees Moshe Edri, de politiechef van District Jeruzalem, de politieagenten. “Zij hebben hun plicht vervuld, de terrorist geneutraliseerd en weten te voorkomen dat hij onschuldige mensen nog meer schade heeft kunnen berokkenen.”

Een overeenkomstige terreuraanval, waarbij drie gewonden vielen, vond vorige week plaats bij nederzetting Alon Shvut. Twee weken geleden was al er een steekincident bij checkpoint al-Zaim, terwijl vorige maand een 25-jarige Israëliër overleed als gevolg van een auto-aanval in French Hill, een wijk in Noordoost-Jeruzalem.

GerelateerdArrestatie na aanslag in Jeruzalem

Advertentie (4)