Israel legt beslag op IS-ringen

2015-05-20 Islamitische Staat ringen ISISDe Israëlische douane van Ben Gurion Airport heeft beslag gelegd op 120 ringen met het logo van Islamitische Staat (IS). De ringen zijn bestempeld als illegale propaganda en zijn daarom verboden voor import in Israël.

De ringen, zo heeft de douane bekendgemaakt, waren besteld door een importeur in de Palestijnse stad Ramallah, tezamen met honderden andere sieraden. De producten waren afkomstig uit Turkije.

De beslaglegging komt enkele dagen nadat de Shin Beth, Israël’s binnenlandse veiligheidsdienst, 40 duikpakken had onderschept bij de Nitzana Terminal die zonder vereiste toestemming waren geïmporteerd met bestemming Gaza. De Shin Beth vermoedt dat deze spullen bestemd waren voor de marine unit van de Izz ad-Din al-Qassam Brigade, de gewapende tak van Islamitische terreurbeweging Hamas. De duikpakken waren verstopt in dozen waar sportpakken in zouden zitten.

Afgelopen jaar hebben marine commando’s van Hamas met succes Israël geïnfiltreerd via zee. De laatste maanden onderscheppen de Israeliërs aan de lopende band wapens en andere illegale producten die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor de bouw van raketten.

Advertentie (4)