IS claimt aanval op HQ van Hamas in Gaza

2015-01-05 foto schilderswijk zelfmoorsterrorist De recente beschieting met mortieren op het hoofdkantoor van Izzadin Kassam, de gewapende tak van de Palestijnse Hamasbeweging, is opgeëist door aan terreurgroep IS gerelateerde islamisten. Zij noemen zich de Supporters van de Islamitische Staat van Irak en Syrië in Jeruzalem.

De aanslag op het HQ afgelopen vrijdag in Gaza Stad vond plaats tegen de achtergrond van oplopende spanningen tussen Hamas en haar radicale rivalen, zo meldt JPost vandaag.

Hamas arresteerde onlangs tientallen islamisten in verband met een reeks bomaanslagen. De Supporters hadden vorige week geëist dat de verdachten van die terreurgolf binnen 72 uur vrijgelaten zouden worden.

De groep was, behalve om de arrestaties, ook boos op Hamas vanwege de verwoesting van haar moskee. Volgens beschuldigingen gebruikten de islamisten die als vergadercentrum.

Advertentie (4)