Israël-hater Groot-Brittannië verliest zetel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(foto via Wiki Commons)

De verkiezingen voor het Britse parlement hebben gisteren ervoor gezorgd dat George Galloway zijn zetel is kwijtgeraakt. Deze politicus van de Respect Partij koestert een diepe haat jegens de staat Israël, maar ontkent antisemiet te zijn.

“Omkoopbare en corrupte mensen, de racisten en zionisten zullen een feestje bouwen”, aldus het ‘sportieve’ commentaar van de Brit op zijn electorale afgang. “De hyena kan dansen op het graf van de leeuw, maar zal zelf nooit een leeuw zijn. Maar ik ben niet in mijn graf”, zo zei Galloway.

Volgens JPost plant hij al een volgende campagne.

‘Israël-vrije zone’ in Bradford

De Zion-hater verklaarde vorig jaar de stad Bradford, in het noorden van Groot-Brittannië, tot ‘Israël-vrije zone’. Hij maakte zijn statement terwijl hij voor een Palestijnse vlag stond. “We hebben geen Israëlische goederen of diensten nodig”, aldus de niet-antisemiet. “We willen geen academici uit Israël die hier op universiteiten doceren. We wensen zelfs geen Israëlische toeristen, als ze er al over dachten om hierheen te komen. We verwerpen deze illegale, barbaarse, woeste staat die zichzelf Israël noemt.”

Galloway deed zijn controversiële uitlatingen in augustus. Hij voegde er nog aan toe dat hij dacht dat Jeruzalem chemische wapens geleverd had aan terreurgroep al-Qaeda.

‘Politicus misbruikte publieke fondsen’

De Brit is zelf overigens al enige tijd doelwit van een juridische intifada wegens misbruik van publieke fondsen, zo bericht The Mail Online. Men beschuldigt hem ervan dat hij zijn parlementaire assistente tijdens werktijd activiteiten liet verrichten die niks met haar functie te maken hadden. De vrouw, Aisha Ali-Khan, bereidde het huwelijk van Galloway voor, kocht zijn ondergoed en spande zich in voor zijn privé-stichting ‘Viva Palestina’. Ze heeft de ex-volksvertegenwoordiger inmiddels aangeklaagd.

Advertentie (4)