Politiechef verdedigt agenten Israël

Flag_of_Israel

De Israëlische politie is goed getraind en verdient de steun van de bevolking, vindt Itbak Avraham. Deze Ethiopisch-Joodse politiechef uit Centraal-Israël stelt echter wel dat verbeteringen nodig zijn om de beschadigde relatie tussen Ethiopische Joden en de politie te herstellen.

Avraham reageerde via Facebook op recente rellen in Jeruzalem en Tel Aviv door Israëliërs met wortels in Ethiopië. Demonstranten claimden dat agenten zich soms racistisch en gewelddadig opstellen tegen Israëli’s van Afrikaanse origine. Bij de onlusten vielen tientallen gewonden.

“Als iemand die al lange tijd deel uitmaakt van de organisatie, in diverse eenheden en functies, moet ik benadrukken dat de Israëlische politie mij – en andere agenten – heeft voorbereid op het hoogste niveau van dienstverlening aan burgers”, schreef hij volgens JPost. “We hebben uitstekende mensen in dienst, die allen gelijk zijn voor de wet.”

Het verbeteren van de positie van Ethiopiërs verdient in zijn ogen echter een hogere prioriteit. “Daarover bestaat geen enkele twijfel”, aldus Avraham.

Advertentie (4)