Jihadist uit Israël dood in Syrië

2015-01-05 foto schilderswijk zelfmoorsterrorist

Gevechten in de Syrische stad Palmyra hebben het leven gekost aan een Israëlische jihadist. De dood van Yunis Madani Azzam, een 27-jarige Arabier, is vandaag door zijn familie bevestigd.

Palmyra werd deze week ingelijfd bij het kalifaat van Islamitische Staat (IS), een groep die forse delen van Syrië en Irak controleert maar ook afdelingen kent in Libië, Jemen en Afghanistan. Volgens The Jerusalem Post lijkt het erop dat Azzam, die woonde in de Arabisch-Israëlische plaats Taibeh, zich bij de alom gevreesde soennitische terreurbende heeft weten aan te sluiten. Hij was vijf maanden geleden van Israël gereisd naar Turkije en kon vanuit daar de grens met Syrië passeren.

“We werden telefonisch erover geïnformeerd dat onze zoon ernstig gewond geraakt was bij de strijd om Palmyra en dat hij aan zijn verwondingen was overleden”, aldus de vader van de jonge jihadist. “We waren in shock”, zo voegt de man daaraan toe, “want we hoopten dat hij veilig en wel bij ons zou terugkeren.”

Azzam zou enkele dagen voor de aanval op de historische Syrische stad nog een vriend gebeld hebben om mee te delen dat hij ging deelnemen aan “een zeer moeilijke veldslag”. Er waren volgens de vriend geen aanwijzingen geweest dat de Israëlische Arabier het land zou proberen te verlaten. Honderden mensen bezochten vandaag zijn begrafenis.

Advertentie (4)