Imam: ‘Een Jood adviseren = antisemitisme’

De Al-Aqsa Moskee / foto van Andrew Shiva
De Al-Aqsa Moskee / foto van Andrew Shiva

Het is doorgaans maar het beste om Joden niet te helpen, zo meent de prominente Palestijnse moslimprediker sjeik Khaled al-Mughrabi, want dat leidt immers toch slechts tot “beschuldigingen van antisemitisme”. De geestelijke onthulde deze opmerkelijke opinie aan zijn vrome schaapjes tijdens een recente toespraak in de Al-Aqsa Moskee op de Tempelberg.

“Als je een Jood probeert te adviseren”, aldus de imam in Jeruzalem, “dan zegt hij onmiddellijk: ‘Je zet aan tot racisme, je bent een antisemiet’. Voor hen is het een cliché, dat ze plakken op elk persoon dat hun advies geeft. Er is geen twijfel over mogelijk dat de Kinderen van Israël grote schade aan alle mensen op de wereld berokkend hebben”, zo raaskalde de man Gods verder, “dat ontkennen wij niet.”

Het bericht is afkomstig van The Jerusalem Post, dat zich baseert op de non-gouvernementele organisatie Palestinian Media Watch. Volgens JPost reageerde Mughrabi met zijn uitlatingen op kritiek van Joodse zijde naar aanleiding van een eerdere preek door hem. Daarin verklaarde hij dat de Holocaust veroorzaakt was door wraakzucht tegen de Europese joden. Zij bakten destijds immers hun matzes voor het Paasfeest met het bloed van niet-Joodse kindertjes, zo meent de hogelijk gerespecteerde islamiet. Tijdens dezelfde speech betichtte hij de Joden ervan ‘9/11’ te hebben georkestreerd en tevens alle macht te bezitten in Hollywood. Het Simon Wiesenthal Center zou van de Palestijnse Autoriteit (PA) geëist hebben dat de imam ontslagen wordt.

Mughrabi zei echter dat het “niet uitmaakt”. Volgens de Arabier is wat hij verklaard heeft “het verhaal zoals dat is gebeurd in Europa, en ik zeg dat nog steeds”. Met zijn ‘waarschuwingen’ beweert hij de joden te willen redden van het vuur van de hel, “een straf die de Jood over zichzelf afroept”. Mughrabi claimde dat hij niet over Joden had gesproken omdat hij ze haatte, integendeel, volgens hem is eerder het omgekeerde de waarheid: “Het zijn de Kinderen van Israël die alle andere volken haten”, zo stelt de verkondiger van de Religie van de Vrede. “Wij moslims haten niemand, haat is dankzij Allah niet aanwezig in de harten van de natie van Mohammed”, aldus het betoog.

YouTube zou inmiddels de ondertitelde video van de haatbaardige antisemiet verwijderd hebben.

(foto boven via Creative Commons, met dank aan fotograaf Andrew Shiva)

Advertentie (4)