Evelien Gans bij de Joodse Omroep

2015-07-20 logo-mozes joodse omroepDeze zomer programmeert de Joodse Omroep op zondagavond tussen 18.00 tot 19.30 uur via Radio 5 het programma Mozes, oftewel Muziek Op Zondag En Sjabbes. In anderhalf uur worden aan de hand van favoriete muziekfragmenten van de gast van die avond zijn of haar leven, interesses en ambities doorgenomen. Kortom: men vertelt over zichzelf aan de hand van vooraf gekozen favoriete muziek.

Deze week te gast in Mozes: Evelien Gans

Evelien G2015-07-20 evelien-gans joodse omroepans is hoogleraar Hedendaags Jodendom – en dus is er nauwelijks een discussie over Nederlandse joden waar zij zich niet in mengt. Over wie nu precies een antisemiet is, over Ischa Meijer, over Theo van Gogh. Maar ze gaat verder dan preken voor eigen huis: ook de joden krijgen ervan langs. Via kraakbeweging, opvanghuis en een beweging van niet-gebonden joden werd ze niet alleen zélf joodser dan ooit, maar er ook nog professor in: Evelien Gans. Klik hier voor de uitzending.

Advertentie (4)