De grote verse choemoestest

2015-09-17 hummusHet is onmiskenbaar de culinaire trend van 2015: verse choemoes. Niet langer verscholen onder geroosterde groenten tussen twee sneden waldkorn, maar kakelvers opgediend als zelfstandig gerecht. Waar kan je het beste terecht? 

Het gat in de markt was er al jaren. Want ga maar na, in de supermarkt kon je al kiezen uit varianten met bieten, kerrie, zongedroogde tomaatjes, wasabi en spinazie/ artisjok en de culinaire wind waaide al een tijdje uit het Midden-Oosten. Tel daarbij op de groeiende belangstelling voor gezond en vegetarisch eten en het kon niet anders of we zouden weldra overspoeld worden door zeeen van verse choemoes. Maar terwijl in wereldsteden als New York, Parijs en Londen de choemoesrestaurantjes als paddenstoelen uit de grond schoten, bleef het gat in de Nederlandse markt opzichtig gapen.

Lees verder