Minister Kamp brengt werkbezoek aan Israël

Schermafbeelding 2015-02-27 om 02.41.20

Minister Henk Kamp van Economische zaken brengt samen met o.a. Neelie Kroes van 8 tot 10 september een bezoek aan Israël. Doel van het werkbezoek is om de mogelijkheden van economische samenwerking tussen beide landen te verkennen. Nederland is een van de voornaamste handelspartners van Israël in de Eurozone.

Nederland heeft vooral interesse in de Israëlische technologiesector, welke tot een van de meest vooraanstaande ter wereld behoord. De Joodse staat wordt ook het Sillicon Valley van de Middellandse Zee genoemd.

 

Het is zeer waarschijnlijk dat u tijdens het lezen van dit artikel van meerdere Israelische technologieën gebruikt maakt. Ook op het gebied van start-ups timmert Israël hard aan de weg. Tel-Aviv staat in de top 5 van de Global Startup Ecosystem Ranking. Nederland hoopt hiernaast haar expertise te kunnen bieden bij de ontwikkeling en exploitatie van de Israelische gassector. Met de minister zal een handelsdelegatie meereizen. Hiernaast brengt Kamp ook een bezoek aan het holocaust museum Yad Vashem en diverse universiteiten.

De delegatie gaat ook op werkbezoek naar de Palestijnse gebieden. Nederland is als een van de belangrijkste donors betrokken bij de ontwikkeling van de Palestijnse gebieden. Onlangs kwam dit nog negatief in het nieuws toen bleek dat een grotendeel van het geld niet terecht kwam waar dit voor was bestemd. Hiernaast brengt de minister ook een bezoek aan een wijn- en bierbrouwerij waar Nederland bij betrokken is.

Advertentie (4)