Ahmed Aboutaleb en Amos Oz bij Buitenhof

Screen Shot 2015-11-15 buitenhof_aboutaleb_amos_ozEen interview met de wereldberoemde schrijver uit Israël die je gezien moet hebben.

Tegen Nederlanders die sympathiseren met IS zei hij eerder: “In hemelsnaam, pak je koffer en vertrek.” Gisteren stelde hij dat het tijd wordt om IS weg te vagen. Vandaag zit hij in Buitenhof: Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam.

Amos Oz vecht zijn hele leven voor vrede. Maar de verhouding tussen Israël en de Palestijnen nadert een dieptepunt. Volgens sommigen staat een derde intifada op uitbreken. Toch blijft de wereldberoemde schrijver Amos Oz ondubbelzinnig in vrede geloven. Hoe is dat mogelijk? Met zijn verfrissende blik, diepgravende observaties en eigenzinnige stijl weet deze taalvirtuoos een groot publiek aan te spreken. Ook spreekt Oz over zijn nieuwe roman: Judas.

Advertentie (4)