Rabbijn Soetendorp: “Het vetrouwen in de mensheid kan niemand mij ooit afnemen”

Van 9 tot 15 november zal de jaarlijkse Week van Respect plaatsvinden, die georganiseerd wordt door de Respect Education Foundation. Scholen uit heel Nederland, maar ook scholen uit Burundi, Congo en de Filipijnen, nemen deel aan deze week waarin respecteducatie centraal staat. Wat 10 jaar geleden is begonnen als de Dag van Respect is inmiddels uitgegroeid tot een gehele week waarin docenten, leerlingen en gemeenten zich samen met honderden politici, sporters, artiesten en vrijwilligers inzetten voor een respectvolle omgeving. Op 9 november zal de jubileumeditie van de Week van Respect geopend worden in Den Haag door minister Asscher.

Nieuwwij.nl interviewde rabbijn Awraham Soetendorp, voorzitter en oprichter van de Respect Education Foundation, over de Week van Respect en een respectvolle samenleving. Jack van Praag, mede-initiatiefnemer, was ook aanwezig bij het interview.

Klik hier voor het interview