Nieuw joods initiatief in Amsterdam: Lev

lev logo joods amsterdam jmwDe joodse gemeenschap in Amsterdam en omstreken treedt de toekomst vol vertrouwen tegemoet met de opening op 22 november a.s. van een nieuw centrum in Buitenveldert. Lev, Hebreeuws voor hart, wordt de locatie voor joodse cursussen voor volwassenen en de nieuwe ontmoetings- en activiteitenplek voor 60-plussers.

Lev, een gezamenlijk initiatief van Joods Maatschappelijk Werk en Crescas, het onafhankelijke instituut voor joodse educatie aan volwassenen, is een voorbeeld van een nieuw elan in de joodse gemeenschap. Het komt voort uit een aanhoudende behoefte vanuit de joodse inwoners van Amsterdam en omgeving en wordt mogelijk gemaakt door een nieuwe samenwerking. Het krijgt een plek in Beth Shalom, het multifunctionele zorgcentrum met Joodse identiteit dat onderdeel is van Cordaan.

JMW-directeur Hans Vuijsje zei over Lev: “Door gebruik te maken van elkaars mogelijkheden is Lev met zijn samenwerking tussen JMW, Crescas en Beth Shalom een uniek en innoverend project.”

De feestelijke opening op 22 november is van 16.00 tot 18.00 uur en wordt verricht door Frits Barend. Aanwezig zijn ook JMW-directeur Vuijsje,  Eelco Daamen, directeur van Cordaan, en Michel Waterman van Crescas.

Het ontmoetings- en activiteitencentrum voor 60-plussers met een joodse achtergrond is gestoeld op de visie dat iedereen kan bijdragen. JMW spoort deelnemers aan om zelf activiteiten aan te dragen en te ontplooien, waarin ze door professionele begeleiders gesteund kunnen worden. Het centrum voor 60-plussers is open voor inloop van maandag t/m donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en biedt de bezoekers koffie, gebak en kleine gerechten.

Advertentie (4)