Nieuw bestuur Maccabi Nederland

Vlnr ( Sharai Voet, David Beesemer, Loraine Parsser, Muriel Weinstein, Joel Mendels, Maxime van Gelder en Gideon Simon. Op de foto ontbreken Benjamin Gotlieb en Maxim Lasally)
Vlnr ( Sharai Voet, David Beesemer, Loraine Parsser, Muriel Weinstein, Joel Mendels, Maxime van Gelder en Gideon Simon. Op de foto ontbreken Benjamin Gotlieb en Maxim Lasally)

Gisteravond was de eerste bestuursvergadering  van het nieuwe bestuur van Maccabi Nederland. Het nieuwe bestuur bezocht de voorstelling Soldaat van Oranje (SvO) en kreeg na afloop een kijkje achter de schermen van een van de actuers, Ayal Oost. De nieuwe voorzitter Maxime van Gelder over dit bezoek:

“Zelf ben ik al eens eerder naar SvO geweest, maar ik wilde deze ervaring heel graag delen met het nieuwe bestuur. Zowel om de inhoud als de vorm. Inhoudelijk is  SvO een verhaal dat gaat over jonge mensen die keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen. Een thema dat altijd belangrijk blijft, zeker voor ons vandaag de dag. Wat betreft de vorm was het goed om hier eens rond te kijken. SvO is iedere avond uitverkocht, heeft alle records verbroken en dat nog wel  in een afgelegen weiland. Hieruit blijkt dat als je genoeg kwaliteit levert en jezelf onderscheidt mensen bereid zijn om het hele land af te reizen om naar je event te komen. Iets wat we bij Maccabi ook nastreven.”

Maccabi heeft als doel om de Joodse gemeenschap te binden en te versterken in de breedste zin van het woord. Dit doen we voornamelijk door middel van sport en spel, maar ook door het organiseren van informeel onderwijs en feesten. Daarnaast sturen we eens per 2 jaar een sportdelegatie af naar respectievelijk de Europese Games of de Maccabiah Games in Israël. Het voorgaande bestuur heeft vanaf 2010 Maccabi NL nieuw leven ingeblazen en als gevolg zijn hier +/- 15 bloeiende subvereniging uit voort gekomen. Het nieuwe bestuur is trots dat ze in hun voetsporen treden en willen de traditie van spraakmakende events voortzetten.

Voorzitter Maxime van Gelder over de teamsamenstelling:

“In het bijzonder ben ik trots dat we 3 slimme en knappe dames in ons midden hebben.  Zij hebben stuk voor stuk creatieve ideeën om nieuwe evenementen op te zetten. Sharai Voet had het bijvoorbeeld al over Maccabi Food, Logisch ook met zo’n achternaam. Daarnaast is het mooi om te zien dat het Europese Future Leadership Forum van Maccabi zijn vruchten afwerpt. Loraine Parsser, Benjamin Gotlieb en ikzelf hebben daaraan deelgenomen en erg veel geleerd. De komende jaren zullen Muriel Weinstein en Joel Mendels hieraan deelnemen. Maxim Lasally was penningmeester van het oude bestuur en blijft aan totdat we een nieuwe penningmeester hebben gevonden (interesse? Mail naar info@maccabi.nl). Daarnaast is Gideon Simon een ervaren bestuurder in Joods NL en brengt hij veel kennis en kunde met zich mee. Ten slotte is het natuurlijk fantastisch dat David Beesemer en Bob Drake (beiden oud voorzitters) gezamenlijk de raad van toezicht vormen en het nieuwe bestuur in raad en daad willen bijstaan.”

Maccabi bestuur:

Sharai Voet – Loraine Parsser – Muriel Weinstein – Joel Mendels – Benjamin Gotlieb – Gideon Simon- Maxim Lasally – Maxime van Gelder

Advertentie (4)