Palestijnse media: Israel achter Parijs

Screen Shot 2015-11-17 parijs israel

Terwijl Europa nog in rep en roer is over de terreuraanslagen in Parijs en er een klopjacht plaatsvindt tegen de voortvluchtige verdachte Salah Abdelslam, publiceert de Fatah partij van de Palestijnse leider Abbas cartoons welke suggereren dat Israël samen met ISIS achter de aanslagen zit. Dat heeft Palestinian Media Watch naar buiten gebracht, een internationaal bekende NGO die de Palestijnse media en schoolboeken nauwlettend in de gaten houdt. Een overigens niet ongebruikelijk fenomeen in veel Arabische media om Islamitisch geweld in de schoenen te schuiven van de Joodse staat.

Ondertussen linken sommige Europese politici met het syndroom van politieke correctheid het Israelisch-Palestijns conflict als een der motieven van de terroristen. Daarover schrijft Yair Lapid het volgende in de Times of Israel.

In my role as a member of the Intelligence Committee in the Israeli parliament and in my previous role as a member of Israel’s security cabinet, I was exposed to a huge amount of intelligence information that deals with the questions of how Islamic terrorists view Westerners who try to explain their actions with political correctness. The answer is that they think it serves their aims and helps them achieve a global Islamist revolution. On that, and only on that, I agree with them. Yair Lapid

Advertentie (4)