Samir Kuntar omgekomen bij raketaanval

samir-kuntar
Kuntar brengt de Hitlergroet uit bij zijn ontvangst in Libanon, na zijn vrijlating uit een Israëlische gevangenis.

De beruchte Hezbollah-terrorist Samir Kuntar is omgekomen bij een raketaanval in Syrië. Volgens Arabische media is de Israëlische luchtmacht verantwoordelijk voor de militaire actie.

Op 22 april 1979 pleegde de toen 16-jarige Kuntar een terroristische aanval op Israël vanuit Libanon. De aanslag is in de Joodse staat bekend als een van de gruwelijkste moorden door een terrorist in de moderne geschiedenis van het land. Ook bij vijanden van Israël is hij bekend als een meedogenloze moordmachine.

Hij vermoordde op het strand van Nahariya eerst vader Danny Haran en daarna zijn 4-jarige dochter, Einat Haran, na een mislukte ontvoeringspoging. Moeder Smadar Haran heeft hun andere dochter Yael per ongeluk verstikt in een poging om hun schuilplaats in een kruipruimte boven hun slaapkamer niet te onthullen, van waaruit ze kon zien hoe Kuntar haar man en dochter meenam.

In 2008 is Kuntar onderscheiden door de Syrische president Bashar Assad voor zijn “heldendaden” en in 2009 door de toenmalige Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad.

Advertentie (4)