Joden en Arabieren zoenen

Joden en Arabieren uit Israel zoenenHet Israëlische tijdschrift Time Out Tel Aviv maakte onlangs een video met zoenende Joden en Arabieren uit Israël. De video is een reactie op het boek ‘Borderlife’ dat onlangs door het Israëlische ministerie van Onderwijs niet is opgenomen op de boekenlijst voor scholen. In het semi-autobiografische boek wordt een Israëlische vrouw en een Palestijnse man verliefd en zou volgens critici daarom geschapt zijn.

Zes koppels, man en vrouw, homo en hetero, hebben naar aanleiding van een oproep van het magazine uit Tel Aviv de “verboden daad” vast laten leggen voor de camera. Sommige waren koppels, sommige waren slechts vrienden en anderen hadden elkaar nooit eerder ontmoet. De vastgelegde foto’s en video gaan inmiddels de wereld rond.

Als het doel was dat het boek minder gelezen zou worden, dan heeft ministerie in Jeruzalem een inschattingsfout gemaakt in het vrije Israël. De beslissing heeft landelijk zoveel aandacht gekregen dat het boek ‘Borderlife’ van Dorit Rabinyan inmiddels een bestseller is geworden in het land van melk en honing.

Advertentie (4)