Haagse Joden in actie tegen David Irving

david-irving-holocaustDe Nederlands Israëlitische Gemeente Den Haag (NIG) en de Liberaal Joodse Gemeente Den Haag (LJG) hebben hun afschuw uitgesproken over het feit dat holocaustontkenner David Irving vandaag in de hofstad in Den Haag een besloten lezing heeft gehouden.

Het Centraal Informatie en Documentatie Israël (CIDI) waarschuwde onlangs de media over dit schokkende feit. David Irving is een veroordeelde ontkenner van de Holocaust en noemt de gaskamers een ‘Joodse legende om mensen uit te buiten’.

De NIG en de LJG vinden het onbestaanbaar dat in Den Haag, de stad van recht en vrede, maar ook de stad waar duizenden Joden zijn weggevoerd en vermoord, aan een dergelijk persoon een podium wordt gegeven om zijn denkbeelden te verspreiden. Dat hebben de liberale en orthodoxe Joden in een gezamenlijke persbericht laten weten.

NIG en LJG scharen zich achter het CIDI en hopen op verbod lezing

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden, naast vele andere minderheden en andersdenkenden, 6 miljoen Joden vermoord. De Britse holocaustontkenner Irving wil uitgerekend op de 75e herdenkingsdag van de Februaristaking tegen de Jodendeportaties, zijn lezing in Den Haag houden met het thema ‘Hitler, Himmler, and the Homosexuals”. De locatie van de lezing blijft geheim tot kort voor de bijeenkomst. Burgemeester van Aartsen heeft bij het CIDI reeds aangekondigd dat hij, indien bekend wordt waar Irving zijn lezing in Den Haag gaat geven, de bijeenkomst mogelijk gaat verbieden. Het CIDI riep al eerder alle zaalverhuurders in Den Haag op om Irving geen podium te bieden om zijn denkbeelden verder te kunnen verspreiden.

De Joodse Gemeenschap in Antwerpen heeft verhinderd dat de holocaust ontkenner in Antwerpen heeft kunnen spreken.