VU-studenten beginnen BDS Turkije

Oprichter Mokhtar Masri van SRW pleit voor een Boycot van Turkije.De Studenten voor Rechtvaardigheid in de Wereld (SRW), gebaseerd aan de VU, hebben vandaag aangekondigd een nieuwe tak van de beruchte BDS-beweging, namelijk Boycott, Divest and Sanction Turkey. Ze geven aan dat de recente grove mensenrechtenschendingen door Turkije de druppel zijn waardoor zij dit besluit hebben gemaakt.

Inmiddels bestaat de SRW al een ruim een jaar en oprichter Mokhtar Masri pleitte toen al in de Ad Valvas voor een boycot van verschillende landen die veel mensenrechten zouden schenden. Dit artikel in het universiteitskrantje van de VU kunt u hier teruglezen: http://www.advalvas.vu.nl/nieuws/boycot-tegen-alle-onrechtvaardigheid.

Het volledige persbericht luidde als volgt: “Het terugsturen van duizenden, vaak gehavende en hulpeloze vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan door Turkije terug naar oorlogsgebied is een flagrante schending van mensenrechten. Turkije schendt hiermee vele internationale verdragen en nog belangrijker zijn zij indirect en direct schuldig aan de dood van vele duizenden onschuldige mannen en vrouwen en kinderen. Tegelijkertijd wordt Turkije steeds meer een autoritaire staat, zonder vrijheid van meningsuiting, waar vrije pers onmogelijk gemaakt, waar journalisten worden veroordeeld en ook over de eigen landsgrenzen probeert Turkije de baas te spelen. Ze spraken Duitsland aan over een satirisch programma over Erdogan, zijn partij stuurt per post stemadviezen naar Turken in de hele wereld en in de VS hebben Turkse veligheidsmannen ingegrepen bij een demonstratie in Washington. Dit is compleet gestoord!
Hierop heeft de SRW besloten om per direct een afdeling van Boycott, Divest and Sanction Turkije op te richten, vanaf de Vrije Universiteit Amsterdam.
“Dit onrecht moet direct stoppen!”

Advertentie (4)