20-jarig jubileum Etty Hillesum Centrum

Etty Hillesum Centrum in DeventerHet Etty Hillesum Centrum opende 5 mei 1996 haar deuren en viert nu haar 20-jarig jubileum. Ter gelegenheid hiervan is een concert van Shura Lipovsky één van de activiteiten.  De zangeres is één van de bekendste zangeressen van het Jiddische lied op het internationale podium. Ook daarbuiten groeit haar faam als zangeres, danser, vertelster en leraar. Met het ensemble Novaya Shira (‘nieuw lied’) treedt ze zaterdagavond 28 mei op in de synagoge aan de Golstraat.

Het Etty Hillesum Centrum te Deventer is een maatschappelijke, educatieve organisatie welke een bijdrage wil leveren aan respectvol en met aandacht voor elkaar samenleven. De organisatie houdt zich tevens bezig om de geschiedenis van Joods Deventer levend te houden in de Overijsselse stad.

Het concert is één van de activiteiten van het Etty Hillesum Centrum ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan. Shura Lipovsky zong al bij de opening van het centrum op 5 mei 1996 en keerde daarna verschillende malen terug op bijzondere momenten. Extra bijzonder dus, dat ook nu van de partij is. Haar muziek is altijd melodieus, vaak dromerig. Door haar zoektocht naar spirituele verdieping heeft haar zang een bijzondere intensiteit en warmte.

Zij is behalve vertolker van het Jiddische lied op het internationale podium ook schrijfster van nieuwe Jiddische liederen en ze treedt op als verhalenverteller. Daarnaast geeft zij workshops over het Jiddische lied vanuit KabbalistischChassidische achtergrond. Vanuit Musicians without borders zet Shura Lipovsky zich in om strijdende partijen bij elkaar te brengen. En ten slotte, ze is ook verbonden aan La maison de la culture yiddish in Parijs waar ze haar eigen koor heeft.

Het ensemble Novaya Shira bestaat uit: Maaike Roelofs   – Cello, Bart Lelivelt  – Accordeon, Marjolijn van Roon – Fluit, Kimball  – Piano en Monique Lansdorp – Viool.

Het concert aan de Golstraat begint op zaterdag 28 mei om 20.00 uur. De toegang is gratis, een vrije gift na afloop wordt zeer op prijs gesteld. Info en aanmelding: 0570-641003 ofadministratie@ettyhillesumcentrum.nl

Locatie Synagoge aan de Golstraat

Advertentie (4)