Eurovision: Joodse zanger zingt voor Frankrijk

Amir Haddad zingt samen met Douwe BobDe vertegenwoordiger van Frankrijk op het Eurovision Songfestival is niemand minder dan de bekende Joodse singer-songwriter Amir Haddad.

De zanger is geboren in Parijs en heeft zowel de Franse als Israëlische nationaliteit. Zijn Joodse ouders zijn van Tunesische en Marokkaanse komaf. Op achtjarige leeftijd maakte hij met zijn gezin aliyah naar Israël en in 2014 keerde hij terug naar zijn geboorteland Frankrijk.

In 2006 begon hij zijn muzikale carrière door deel te nemen aan Kokhav Nolad, een Israëlische talentenjacht. Na vier weken werd hij uitgeschakeld. Nadien deed hij zijn dienst in het Israëlische leger en maakte hij zijn studie tandheelkunde af in Jeruzalem.

In 2011 bracht hij zijn eerste album uit. Na zijn terugkeer naar Frankrijk in 2014 nam hij deel aan The Voice. Hij haalde de finale en eindigde uiteindelijk op de derde plaats. Twee jaar later werd hij door de Franse openbare omroep intern geselecteerd om Frankrijk te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2016, dat gehouden wordt in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Daar zal hij aantreden met het nummer J’ai cherché.

In onderstaand filmpje is zien hoe Amir samen met de Nederlandse afgevaardigde Douwe Bob het prachtige nummer ‘Une Belle Histoire’ van Michel Fugain zingt.