Israelisch bedrijf stapt in mega-bouwproject

israel-ethiopieDe regering van Ethiopië wil binnen vijf jaar 2,4 miljoen nieuwe appartementen laten bouwen, waarvan er 900.000 in de hoofdstad Addis Abeda, en acht nieuwe industrieterreinen. Ethiopië wil hiermee de armoede tegengaan, onder meer door industrialisatie te stimuleren. Het Israelische architecten- en ingenieursbureau Alefbet Planners zal samen met het Ethiopische bouwbedrijf Tiret aan het project werken. 

De samenwerkingsovereenkomst tussen Tiret en Alefbet werd ondertekend om het huidige gebrek aan kennis in het Afrikaanse land op het gebied van hoogbouw, regionale ontwikkeling en gemeenschapsontwikkeling te overbruggen.

Vertegenwoordigers van het Israelische bedrijf brachten onlangs een bezoek aan de ontwikkelingslocaties. Zij hadden ontmoetingen met de Ethiopische minister van huisvesting en stedelijke ontwikkeling Tefera Deribew en met de Israelische ambassadeur Belaynesh Zevadia.

Woordvoerder Daphna Regev van Alefbet Planners ziet veel mogelijkheden voor Ethiopië, omdat het een land is met een enorme economische groei. De bouwsector alleen al heeft de afgelopen twee jaar een groei van 30 procent laten zien en de gemiddelde groei zal naar verwachting 11,6 procent per jaar bereiken, aldus Regev. Volgens haar staat Afrika aan de rand van een enorme ontwikkeling.

Bron: CIDI / Mike Durand

Advertentie (4)