Hamasconferentie komt naar Rotterdam

hamasvriendjes

Na een eerdere editie in 2007 staat de zogenaamde “European Palestinian Conference”, gelieerd aan de terroristische organisatie Hamas, gepland om in Mei 2017 plaats te vinden in Rotterdam. In de Nederlandse media werd hier minimale aandacht aan gegeven. Het leidde enkele weken terug wél tot vragen in de Rotterdamse gemeenteraad door raadslid Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam. Volgens Hoogwerf is het absoluut onacceptabel dat dit Hamasfeestje door kan gaan.

In gesprek met Joods.nl geeft Tanya Hoogwerf aan dat de vragen die ze hierover stelde aan het Rotterdamse College van B&W nog niet beantwoord zijn, het College zou uitstel hebben aangevraagd, vermoedelijk vanwege de vakantieperiode. Mocht het College geen stokje steken voor deze conferentie, dan wil zij gaan zitten met de lokale organisaties die deze conferentie mede mogelijk maken. Hamas is een terroristische en antisemitische organisatie en voor hen – alsook voor subsidieontvangende clubjes die dit steunen – zou geen ruimte moeten zijn in Nederland.

Onlangs nam de Tweede Kamer overigens een motie aan waarin stond dat antisemitische organisaties geen subsidie zouden moeten ontvangen. We wensen van harte dat de Nederlandse overheid zich ook aan deze wet zal houden. Om te beginnen kunnen we dan stoppen met ontwikkelingsgeld geven dat direct wordt uitgegeven aan wapens die bedoeld zijn om onschuldige burgers te doden en aan het financieren van veroordeelde terroristen.

Bron van de Motie: Cidi.nl