Airbnb bant Amsterdamse Israël-hater

800px-prinseneiland_4

Airbnb: “Ons beleid staat het niet toe dat gasten worden geweigerd om wie ze zijn, waar ze vandaan komen, wie ze aanbidden en wie hun liefdespartners zijn”

Een verhuurder van toeristenappartementen is van Airbnb gekickt nadat de vrouw had aangegeven geen Israëlische klanten te accepteren. De Amsterdamse, die opereerde onder de naam ‘Maria’,  weigerde de toeristen uit sympathie voor de Palestijnse zaak. 

In een mail aan de Israëliërs verklaarde de voormalige Airbnb’ster de anti-Israëlische groep BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) te steunen. Verhuur aan burgers van de staat Israël is volgens haar alleen koosjer als er een “significante verandering komt in het Palestina-vraagstuk”. Ze wil slechts een uitzondering maken voor Israëliërs die kunnen aantonen dat zij als activist actief zijn “voor een vreedzame oplossing van het probleem”.

Airbnb verklaarde tegenover The Algemeiner dat “er voor zulke discriminatie geen plek is op het Airbnb-platform” en dat het beleid het niet toestaat als “gasten worden geweigerd om wie ze zijn, waar ze vandaan komen, wie ze aanbidden en wie hun liefdespartners zijn”. Volgens de verhuur-site werd ‘Maria’ in minder dan twee uur tijd gebannen nadat er een melding over de praktijken was binnengekomen.

De slachtoffers van de discriminatie waren vier Israëlische studenten die zochten naar een slaapplek in Amsterdam. Het lukte The Algemeiner niet om een respons van ‘Maria’ te krijgen, die inkomsten zal moeten missen als gevolg van haar discriminatoir gedrag.

(foto door Jvhertum via Wiki)

Advertentie (4)