Hamas-chef: ‘Trump wellicht Joods’

hamas83De winst van Donald Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen houdt ook in het Midden-Oosten de gemoederen bezig. In kringen van de Palestijnse terreurbende Hamas gaat zelfs het gerucht dat nieuwe leider van de VS stiekem een Jood is. 

“Trump is gek op de Joden, en niet alleen omdat hij houdt van het Joodse geloof. Ik durf de mogelijkheid niet uit te sluiten dat hij zelf een Jood is”, aldus Mahmoud al-Zahar, een hoge functionaris van Hamas. De man deed zijn uitspraken tijdens een interview eerder deze maand op de Arabische zender Al Jazeera. Zahars uitlatingen werden vertaald door website MEMRI, schrijft The Jerusalem Post.

“Hij is gek op de Joodse religie”, aldus de baardige antisemiet, “en het belangrijkste in de Joodse religie is Joods geld.” De Hamasleider beweerde ook dat de voormalige Amerikaanse president Harry Truman “was gekocht met twee miljoen dollar Joods geld” en daarom de staat Israël erkende.

‘Cultuur VS is gewelddadig’

Al-Zahar is evenmin te spreken over de cultuur van de VS. Deze wordt “opgeslokt door onnatuurlijk geweld, obsceen taalgebruik, walgelijke verklaringen en weerzinwekkende aanvallen op andere landen”, aldus de inwoner van het oh zo ‘vreedzame’ islamparadijs genaamd het Midden-Oosten.

‘Trump, herwaardeer je beleid’ 

Na de overwinning van Trump zei Sami Abu Zuhri, een andere Hamas-chef, tegen aanhangers in Gaza dat de Palestijnen “zich niet heel druk maken over wijzigingen in het Amerikaanse beleid jegens de Palestijnse zaak omdat dit beleid constant is en is gebaseerd op een vooroordeel ten gunste van de Israëlische bezetting”. Desalniettemin spoorde hij Trump aan “zijn beleid te revalueren” en om “gerechtigheid voor de Palestijnen te bereiken”.

‘Jeruzalem erkennen als hoofdstad Israël’ 

Trump verklaarde eerder tegenover de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat hij Jeruzalem wil erkennen als hoofdstad van de Joodse staat, hetgeen een drastische koerswijziging in het beleid van de VS zou betekenen.

Advertentie (4)