Israel en India gaan verder samenwerken

Premier Narendra Modi van India heeft een ontmoeting gehad met de President van Israel Reuven Rivlin. De leiders hebben gesproken over het intensiveren van de economische, culturele, technologische en militaire samenwerking tussen beide landen. India is één van Israëls belangrijkste bondgenoten na de Verenigde Staten.

Modi prees de Joodse staat voor de sterke vriendschap tussen beide democratieën. De leider van India noemde het programma waardoor veel studenten in Israël gaan studeren als een van de belangrijkste fundamenten voor het verstevigen van de relaties. Modi sprak ook zijn trots uit over de 2000 jaar oude Joodse gemeenschap in India, een land waar antisemitisme vrijwel onbekend fenomeen is.

Rivlin dankte Modi voor het warme ontvangst en nodigde de premier uit voor een staatsbezoek aan Jeruzalem.

Een onderzoek uit 2009 wees uit dat India de meest pro-Israëlische bevolking heeft. Maar liefst 58% steunt de Joodse staat.

Advertentie (4)