Bundel van Ronit Palache: Interviews met drie generaties Nederlandse joden

Ronit Palache (1984) werd geboren in Amstelveen, is journalist en werkt als hoofd publiciteit en rechtenmanager bij de literaire uitgeverij Prometheus.
Ronit Palache (1984) werd geboren in Amstelveen, is journalist en werkt als hoofd publiciteit en rechtenmanager bij de literaire uitgeverij Prometheus. Foto: Maarten Brante

Volgende week verschijnt ‘Ontroerende onzin’, een bundel interviews met drie generaties Nederlandse joden van Ronit Palache. Dat meldt Johan Bos, auteur bij de webblog amstelveen.blog.nl. Ter gelegenheid daarvan is Palache dinsdag 29 november (20.00 uur) bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg. Ronit wordt geïnterviewd dan door ‘Hokjesman’ Michael Schaap.

Het zijn interviews in de beste traditie (denk aan Ischa Meijer en Willem Wittkampf) met individuen die samen een collectief vormen. Via ruim honderd joden laat Ronit de complexiteit van het Nederlandse jodendom zien. Een onverdeeld positieve aangelegenheid is het jodendom voor vrijwel niemand in dit boek. Toch voelt iedereen zich joods, is vluchten voor dat gegeven slechts bij hoge uitzondering mogelijk. Wat bindt de joden in Nederland? Wie zijn zij en welke toekomst hebben ze?

Ronit Palache (1984) werd geboren in Amstelveen, is journalist en werkt als hoofd publiciteit en rechtenmanager bij de literaire uitgeverij Prometheus.

Koop hier het boek

Advertentie (4)