Antisemitische professor naar huis gestuurd

Antisemitische professor naar huis gestuurd

Het bestuur van een Amerikaanse universiteit heeft woensdag een van haar medewerkers de laan uit gezonden wegens uitingen van antisemitisme en Israël-haat op Facebook.

Sinds augustus was assistent-professor Joy D. Karega, die retoriek en taalvaardigheid doceerde op het Oberlin College in de staat Ohio, voorwerp van onderzoek. Naar aanleiding van eerdere bevindingen was zij al geschorst, schrijft The Algemeiner.

Op sociale media ventileerde Karega jarenlang haar virulente Jodenhaat, waaronder samenzweringstheorieën dat ‘internationale zionisten’ en Israëlische joden achter 9/11 zouden zitten en dergelijke complotten. Ook deelde ze een plaatje met daarop de Joodse bankier Jacob Rothschild met als onderschrift: “We bezitten jullie nieuws, jullie media, jullie olie en jullie regering”. Een andere door de academica verspreide afbeelding stelde dat Israëls premier Benjamin Netanyahu de – verborgen – kwade genius achter terreurbende Islamitische Staat is.

Naar aanleiding van de zaak verklaarde het universiteitsbestuur dat “de missie en waarden van de academische gemeenschap van Oberlin werden ondermijnd door de aanwezigheid van Karega en haar herhaaldelijke weigeringen om het wangedrag te erkennen en recht te zetten”.

Korte tijd later kondigde Karega op Facebook aan het College “op agressieve wijze te zullen uitdagen en mijn rechten te verdedigen”. Ook dreigde de Jodenhaatster met een rechtszaak.

Advertentie (4)