Knesset krijgt ‘dress code-commissie’

dress_code_sign_in_restaurant

Een speciaal parlementair comité wordt in Israël opgetuigd naar aanleiding van een recente rel om vermeend schaars geklede medewerksters van de Israëlische volksvertegenwoordiging (Knesset). De dames waren bij de ingang van het gebouw door bewakers geweigerd omdat hun rokjes ‘te kort’ zouden zijn, wat woensdag uitmondde in felle protesten.

Parlementsvoorzitter Yuli Edelstein zal leiding geven aan de ‘dress code commissie’, die bestaat uit volksvertegenwoordigers plus de assistenten. Hun taak is het bepalen welke kledij wel of niet door de koosjere beugel kan.

Edelstein verzocht de bewakers om voorlopig, dat wil zeggen tot de commissie uitspraak doet, niet al te strikt op te treden tegen wellicht wat luchtig geklede werkneemsters in de boezem van de Israëlische democratie.

Het parlementsbesluit werd genomen nadat volksvertegenwoordigers hadden beloofd om hun assistentes toe te spreken over de lengte van hun rokken en ze te vragen “met gezond verstand te handelen”, zo meldt The Times of Israel.

Tijdens het protest woensdag probeerde een groep van dertig parlementaire medewerksters in minirok de Knesset binnen te dringen. Zij beweerden dat het veiligheidspersoneel dienstdeed als een soort ‘religieuze kuisheidspolitie‘.

Advertentie (4)