Turks-Joodse schrijfster vermoord in Istanbul

police_station_istanbul

In haar kantoorgebouw in de Turkse stad Istanbul is gisteren de bekende Joodse schrijfster Beki İkala Erikli doodgeschoten. De niet nader geïdentificeerde dader, een vrouw, vluchtte te voet.

De moord vond plaats toen Erikli de lift van het pand in district Beyoğlu wilde binnenstappen. Drie kogels hadden de auteur geraakt en ze stierf ter plaatse, schrijft The Times of Israel.

De vrouw zou recent zijn bedreigd door een schizofreniepatiënt met wie zij in contact stond, beweert Ayşe Aral, een columniste van dagblad Hürriyet. Volgens haar vroeg ze echter geen beveiliging. Leden van de Turks-Joodse gemeenschap vrezen dat antisemitisme in het spel zou kunnen zijn.

Erikli schreef populaire zelfhulpboeken en was in Turkije vooral bekend door haar laatste publicatie Wonen met engelen. Ze noemde haar werkruimte Fantasiewereld. In haar laatste bericht op social media verklaarde ze dat “tijd je kostbaarste schat is”. Erikli: “Je kan tijd niet kopen. Als je tijd is gekomen kan je zelfs geen minuut meer kopen.”

Advertentie (4)