Zoon slachtoffer ontsteekt menora in Berlijn

terror-berlin-2016

In Berlijn is gisteravond de vierde kaars aangestoken van een grote menora bij de Brandenburger Tor door Or Elyakim, de zoon van de Israëlische vrouw die behoort tot de 12 dodelijke slachtoffers van de recente terreuraanval in de Duitse hoofdstad. Dalia Elyakim werd zestig jaar oud. Haar man Rami, de vader van Or, raakte zwaargewond als gevolg van de aanslag.

De Berlijnse rabbijn Yehuda Teichtal was samen met christelijke en islamitische leiders aanwezig bij de ceremonie met de tien meter hoge menora. Volgens de rabbi is het ritueel “een manier om licht te scheppen in de duisternis”.

Teichtal noemde de aanslag met de truck “een verachtelijke aanval die was gericht tegen alle religies, tegen de democratische wereld en tegen waarden zoals vrede en tolerantie”. Volgens hem wilde de terrorist “de duisternis eeuwig laten voortduren, maar vandaag vieren we Chanoeka,  dat daar het tegenovergestelde van is, want Chanoeka’s boodschap is de overwinning van het licht en de geest over de duisternis. (…) Ons antwoord op daden van terrorisme en kwaadaardigheid is de eenheid en solidariteit die we hier vandaag zien.”Ongeveer 1500 mensen waren op de plechtigheid afgekomen, schrijft Ynet News.

Advertentie (4)