Twee gedode soldaten Jeruzalem staatsburgers VS

jeruzalem-aanval-truck-terrorisme-aanslag

Onder de vier dodelijke slachtoffers van de aanval met een vrachtwagen op Israëlische militairen in Oost-Jeruzalem zijn twee Amerikanen. Erez Orbach en Shira Tzur werden vandaag ter aarde besteld op een begraafplaats in Arnon Hatnatziv, een wijk in het zuiden van Oost-Jeruzalem.

De 20-jarige Orbach, uit de plaats Alon Shvut, bezat het Amerikaanse staatsburgerschap via zijn moeder, schrijft Jewish Journal op basis van een verklaring van een medewerker van de Amerikaanse ambassade. Tzur, eveneens 20 jaar oud, woonde in Haifa. Haar beide ouders zijn onderdanen van de Verenigde Staten.

De andere soldaten die vermoord werden door de terrorist heten Yael Yekutiel uit de plaats Givatayim en Shir Hajaj uit Maale Adumim. Ze zijn beide 22 jaar oud geworden.

Gewonde nog in kritieke toestand

De Palestijn Jabel Mukaber reed gisteren met een truck in op de groep dienstplichtigen en werd vervolgens doodgeschoten door een militaire instructeur. Bij de aanslag vielen minstens 12 gewonden. Een van hen verkeert nog in kritieke toestand. Vandaag bezocht premier Benjamin Netanyahu enkele van de gewonden in het ziekenhuis.

De soldaten waren op een educatief uitstapje toen de terrorist toesloeg. Na het treffen van de groep reed de Palestijnse moslim achteruit over de lichamen.

Advertentie (4)