Europees Hof: Hamas nog steeds terreurorganisatie

fff-e1408151169183

De Palestijnse beweging Hamas blijft op de Europese lijst van terroristische organisaties staan. Dat heeft het Europese Hof van Justitie woensdag bekendgemaakt. In 2014 was er even sprake van dat een lager hof deze beslissing wilde terugdraaien, maar hier is vooralsnog geen sprake van. De financiële tegoeden van Hamas in de Europese Unie blijven bevroren, liet het Hof van Justitie weten.

Helaas was het niet meer zo vanzelfsprekend dat Hamas als terroristisch wordt bestempeld. In een linkse bubbel waarin Arabieren slechts als slachtoffers worden gezien valt het niet op dat Hamas verantwoordelijk is voor o.a.: vele bloedige aanslagen, structureel schieten van raketten, het gebruiken van de eigen bevolking als menselijk schild, het gebruiken van scholen en ziekenhuizen als opslagplaats voor wapens, grove mensenrechtenschendingen onder de eigen bevolking, gebruik van hulpmiddelen voor oorlog, bouwen van terreurtunnels en een constante stroom van propaganda die oproept tot haat en geweld. Hamas zegt nog steeds dat Israël vernietigd moet worden, maar schrijft het wat netter op waardoor bijvoorbeeld de Volkskrant vandaag al schreef dat ze gematigder zijn geworden. Gelukkig, ondanks deze wijdversprijde blindheid heeft het Europees Hof naar de feiten gekeken en de enige juiste beslissing gemaakt, waarvoor hulde.

De lijst van terroristische organisaties van de Europese Unie werd in 2001 ingevoerd, na de aanslagen van 11 september in New York. De lijst bevat ruim 20 organisaties. Hamas werd in 2003 als terroristisch bestempeld, de militaire vleugel stond al sinds 2001 op de lijst.

Advertentie (4)