Joods Nederland blij met Halbe Zijlstra

Halbe Zijlstra (VVD)

Afgelopen week was het rumoerig in Joods Nederland. Sigrid Kaag (D66) werd genoemd als mogelijk opvolger van Bert Koenders als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet Rutte III.

Kaag heeft een groot deel van haar carrière gewijd aan de Palestijnse zaak en het ageren tegen de Joodse staat. Ze is getrouwd met een voormalige Palestijnse politicus (PLO), die onder andere ambassadeur is geweest voor de Palestijnen in Zwitserland ten tijde van beroepsterrorist Yasser Arafat.

Tot opluchting van Joods Nederland werd het Halbe Zijlstra (VVD), een vriend van Israël met een realistische kijk op het Midden-Oosten. Zijlstra keerde zich in 2015 als een van de weinige Nederlandse politici tegen het nucleaire akkoord van Barack Obama met Iran.

Advertentie (4)