87-jarige Joodse patiënt tot de islam bekeerd in Amsterdamse moskee

Een 87-jarige Joodse man uit Amsterdam genaamd “Sal van Coeverden” zou zich tot tot de islam hebben bekeerd. Dat schrijft De Dagelijkse Standaard op basis van informatie van de Amsterdamse moskee zelf. Het betreft de De Blauwe Moskee die volgens de Volkskrant met miljoenen euro’s is gefinancieerd door Qatar en Koeweit.

De tendentieuze, maar doorgaans goed geinformeerde nieuwssite DDS, heeft na eigen onderzoek ontdekt dat een meisje op de Facebook pagina van de moskee in kwestie een comment achterlaat waaruit zou kunnen blijken dat haar broer een verzorger is van de hoogbejaarde man.

Het is niet bekend in welke geestelijke staat de hoogbejaarde man in een rolstoel zich verkeerd, en onder welke omstandigheden de bekering heeft plaatsgevonden door een mogelijke bejaardeverzorger.

Oproep: De redactie van joods.nl is opzoek naar familie of kennissen van de hoogbejaarde man in kwestie. Kent u of weet u mogelijk wie deze meneer, of heeft u andere informatie, verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met de redactie via deze link