Schokkende beelden: Antisemitische aanval in New York

In New York is een oudere Joodse man op een gruwelijke wijze in elkaar geslagen. De dader, de 37-jarige Farrukh Afzal, is inmiddels opgepakt door de politie.

De antisemitische haataanval vond plaats in de New Yorkse wijk Borough Park, Brooklyn, waar naar schatting meer dan 80.000 Joden wonen. Het slachtoffer was gisterochtend onderweg naar een synagoge voor het ochtendgebed. De aanval is gefilmd door een beveiligingscamera.

Op de beveiligingsbeelden is te zien hoe tientallen inzittende vanuit auto’s aan beide kanten van de weg kunnen zien hoe het slachtoffers wordt toegetakeld. De dader loopt vervolgens een andere Joodse man achterna. Het is op dit moment nog onbekend of die man ook in elkaar is geslagen.

De wijk beschikt over een permanente, door de lokale Joodse gemeenschap opgezette beveiligingsorganisatie genaamd ‘Shomrim’. Die organisatie werkt samen met de politie en is vaak sneller ter plaatse als de politie, zo ook bij deze aanval.

Ook haataanval in Nice, Frankrijk

Zaterdag maakte de Franse politie bekend dat 4 daders zijn gearresteerd die eerder in de middag 4 Joodse jongeren hebbben aangevallen in de zuid-Franse badplaats Nice. Aanleiding van dat ‘incident’ was het zichtbaar dragen van een ketting met davidster door één van de slachtoffers.

Advertentie (4)