Joodse jongeren aangevallen in de Franse badplaats Nice

“Ik kan de opkomst van antisemitisme in onze stad of in ons land niet toestaan. De lafheid en het geweld van deze aanvallen mogen niet worden gebagatelliseerd en ongestraft blijven”, burgemeester Christian Estrosi van Nice.

De Franse politie heeft vier mannen gearresteerd die volgens hen vier Joodse jongeren hebben aangevallen in een antisemitische aanval in Nice, getriggerd door het dragen van een ketting met davidster door één van de slachtoffers.

Het incident in de Franse badplaats vond plaats in het stadscentrum op zaterdagmorgen rond 2 uur, volgens een rapport van de Franse televisiezender France3, meldt JTA-journalist Cnaan Liphshiz. De vier verdachten en een vijfde tiener, die niet meteen werd opgepakt, sloegen de Joodse jongeren en veroorzaakten lichte verwondingen.

Burgemeester Christian Estrosi hanteert een zerotolerancebeleid inzake racistisch geweld en radicale islamitische activiteiten in zijn stad, en verklaarde dat deze aanval “onaanvaardbaar” is. Politiemannen hebben in een grootschalige actie de stad afgezocht opzoek naar de daders, wat resulteerde in de arrestatie van de verdachten binnen enkele uren na het ‘incident’.

Haataanval in New York

In New York is een oudere Joodse man gisterochtend op een gruwelijke wijze in elkaar geslagen. De dader, de 37-jarige Farrukh Afzal, is inmiddels opgepakt door de politie.