Israël stuurt extra troepen en tanks naar grens Gaza

Volgens berichten in Israel vindt er momenteel een grote troepenbeweging plaats naar de grens met de Gazastrook, als gevolg de grootste hoeveelheid raketten en mortiergranaten die ooit in één dag op Israël zijn afgevoerd door de Islamitische terreurbeweging Hamas.

Het leger heeft naar verluidt groen licht gekregen van het veiligheidskabinet om terreurgroepen in Gaza aan te vallen. Acht Israëliërs zijn gewond geraakt en één soldaat is gedood.

Hamas heeft laten weten: “Het gezamenlijke commandocentrum van de verzetsgroepen houden een serieus gesprek over uitbreiding van de aanvallen. Ashkelon is nog maar het begin. Ongeveer een miljoen zionisten zijn binnen het bereik van onze raketten als de beslissing van de zionistische vijand is om zijn agressie voort te zetten” aldus Abu Obeida, een woordvoerder van de militaire vleugel van Hamas.

Advertentie (4)