Holocaust: Jonge Iraniërs doen mee met #WeRemember

Jonge Iraniers doen mee aan de #WeRemember actie op social media. Een hoopvol teken voor de toekomst en deze participatie maakt weer eens duidelijk dat niet iedereen in Iran geloofd wat de Ayatollahs zeggen.

Het fenomeen werd ontdekt door Sharona Avginsaz, direteur van de digitale afdeling van het Israelische Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het initiatief kwam van een jonge Iraniër die zijn vrienden had gevraagd hem te steunen. Hij en zijn vrienden lieten zich met het #WeRemember teken fotograferen. Hoewel een aantal van deze jonge Iraniërs uit angst voor de gevolgen hun gezicht hadden bedekt, waren er ook meerdere mensen die dit niet deden.

Sommigen hadden de tekst op het papier in het Engels en Ivriet geschreven. Eén van de Iraniërs liet zich fotograferen in het uniform van de Israëlische marine en is regelmatig in contact met Avginsaz.

Eén van hen schreef: “People from all over the world take part in it, and also we Iranian citizens want to express our solidarity and friendship with Israel’s citizens and Jews all over the world and share our pictures with this hashtag.”

Lees hier verder

Advertentie (4)