Maimonides superschool van het jaar

JSG Maimonides is verkozen tot superschool van het jaar. Volgens het scholenonderzoek van Weekblad Elsevier heeft de joodse school in Amsterdam de minste zittenblijvers en de hoogste examencijfers op de afdelingen havo en vwo.

Het onderzoek moet ouders inzicht geven over de middelbare scholen in hun regio. De scholen worden beoordeeld op vier criteria: onderwijspositie, onderbouwsnelheid, bovenbouwsucces en examencijfers. Rector Iris Eshel was positief verrast: “Wij waren niet op de hoogte van dit onderzoek, en hadden ook geen kennis van de maatstaven van Elsevier. Het nieuws kwam dan ook als een leuke verrassing.”

Maar wat maakt Maimonides zo bijzonder? “Maimonides heeft een goede doorstroming, dat betekent dat de leerlingen altijd hoger eindigen dan het advies dat ze krijgen op de basisschool. Dit komt omdat wij goed kijken naar de onderwijsbehoefte per leerling. Op basis daarvan krijgen leerlingen extra persoonlijke begeleiding, aldus rector Eshel.”

Maar dit is niet het enige. De leerlingen krijgen naast het reguliere curriculum ook lessen in Jahadoet (jodendom), klassiek en modern Hebreeuws. Eshel: “Maimonides speelt traditioneel een belangrijke rol in de Joodse gemeenschap in Nederland en Joodse les is dan ook een onlosmakelijk onderdeel van ons programma. Onze leerlingen volgen dit naast het reguliere curriculum, en dat maakt deze uitslag extra bijzonder.”

Op 5 februari is er van 19:00 tot 21:30 een informatieavond voor nieuwe leerlingen.

Advertentie (4)