Israël Nieuws

21 iconische Israëlische films die u gezien moet hebben

Een van de beste manieren om de culturele smeltkroes van Israël te begrijpen, is om de meest iconische en geliefde Israëlische films te bekijken. Israel is een smeltkroes van veel verschillende volkeren en de Israëlische cultuur is daar een afspiegeling van.

Van klassieke films die een beeld schetsen over hoe het leven was voor Joodse immigranten in de jaren vijftig en zestig, tot portretten van gemeenschappen die vaak uit de mainstream worden gelaten. Films laten je onderdompelen in het leven van Israël, al is het maar voor een korte tijd.

Deze lijst heeft het allemaal: filmseries vereeuwigd in de Israëlische popcultuur, cult komedies, films in oorlogstijd, films over religieuze joden, immigranten uit de voormalige Sovjetunie, bedoeïenenstammen en Israëlische films die internationale bekendheid hebben gekregen. Kijk en geniet terwijl u iets meer leert over de gecompliceerde samenleving die Israël is. Deze films hebben allen Engelse ondertitels.

De hele lijst met beschrijving van de films vind u hier

Reacties