Blauw en Wit is de naam van de alliantie tussen Benny Gantz en Yair Lapid

De nieuwe gezamenlijke partij van Benny Gantz en Yair Lapid gaat onder de naam ‘Blauw & Wit’ meedoen aan de Israelische verkiezingen van 9 april aanstaande.

Volgens Israelische media blijkt uit details van de overeenkomst dat Yesh Atid 13 van de eerste 30 plekken zal krijgen en dat Israel Resilience van Benny Gantz 12 plekken op de kieslijst krijgt. De Telem partij van Moshe Ya’alon, die vorige maand is samengegaan met de partij van Benny Gantz, krijgt vier plekken.

De populaire ex-opperbevelhebber van de IDF, Gabi Ashkenazi, die er gisteravond mee instemde om ook deel te nemen, krijgt plek nummer 3 op de gezamenlijke kieslijst.

Indien deze alliantie de verkiezingen wint, wordt Gantz premier, Lapid minister van Buitenlandse Zaken en zal Ya’alon de eerste twee en een half jaar leiding geven aan het Ministerie van Defensie. Daarna kan er gerouleerd worden.

Advertentie (4)