De Shalva Band “we horen iedere dag dat wij een verschil maken”

Twee weken nadat de uit gehandicapten musici bestaande Shalva Band zicht terugtrok voor de Eurovisie Songfestival in Tel Aviv, zijn de acht leden van de groep drukker dan ooit. Repetities voor de komende muzikale tour vullen hun dagen. Een muzikale tour die hen door heel Israel brengt, maar ook naar de Verenigde Staten.

“Ik dacht dat nadat we de “Rising Star” tv show hadden verlaten, dat ik een beetje meer vrijheid zouden hebben om dingen te doen die ik leuk vind, om domme dingen te doen bijvoorbeeld,” zegt zanger Dina Samteh,  “Maar het is het tegenovergestelde. We zijn nog drukker dan toen we op “Rising Star”bezig waren, en het is gek.” Het werd herhaald door haar collega-zanger, Anael Khalifa. “We hebben veel meer concerten, veel meer evenementen en het is leuk voor ons. Het is heel erg leuk.”

Op dinsdag geven ze een gratis concert in het First Station in Jeruzalem, samen met enkele vrienden die ze maakten tijdens “Rising Star” , Ofri Kalfon, Daniel Barzilay en Avraham de Carvalho. Op donderdag treden ze op in Eilat. Volgende week gaan ze naar New York om op te treden waarbij ze tevens worden geëerd op het jaarlijkse Shalva-galadiner in Manhattan. En 18 mei treden ze op tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv.

De Shalva band won de harten van honderdduizenden Israëli’s vanaf de allereerste auditie voor “Rising Star”, die in november 2018 werd uitgezonden. En tijdens alle volgende uitzendingen van de show, begonnen ze te begrijpen hoezeer ze geliefd waren.

Lees hier het hele artikel

Advertentie (4)