Grootste sportevenement van Israel, de marathon van Tel Aviv met 40.000 deelnemers

MARATHON SAMSUNG TEL AVIV 2018

Morgen , vrijdag 22 februari is het weer zover , de jaarlijkse Samsung marathon van  Tel Aviv, het grootste sportevenement van Israel,  waaraan ruim 40.000 mensen deelnemen waaronder 2.500 uit het buitenland.

De 42 km lange route van de Tel Aviv Samsung marathon leidt van Rokach boulevard in noord Tel Aviv en gaat langs bekende plekken van Tel Aviv, zoals Sarona Market, Rabin Square , de boulevard langs het strand en Jaffa.

Naast de volledige marathon, is er ook een 21 km semi-marathon, een 10 km en 5 km race en hand-cycle race. Een mini-marathon voor kinderen werd al gehouden op 20 februari op het Sarona complex.

De start vind plaats om 7 uur in de ochtend , en zoals gebruikelijk wordt heel Tel Aviv afgesloten voor rijdend verkeer.

Het huidige record staat sinds 2015 op naam van William Kiprono Yagon uit Kenia met een tijd van 2:10:30. Degene die erin slaagt die een tijd loopt van 2:07:59, ontvangt $ 40.000.

Samsung heeft beloofd om elke door de lopers verbrande calorie aan te vullen met een vergelijkbaar calorie-rijk voedingsproduct dat het zal schenken aan gezinnen in nood. De calorieën worden live op schermen langs het parcours berekend gedurende wedstrijd.