Israelisch bedrijf komt met een baanbrekend medisch hulpmiddel voor slachtoffers van brandwonden

Stel je voor dat je brandwonden kunt behandelen zonder extra pijn te veroorzaken bij het verwisselen van verband van een brandwond. Een Israëlisch nano-technologiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en productie van draagbare electrospinning-technologie voor medische toepassingen, heeft een apparaat ontwikkeld dat precies dat doet.

Nanomedic Technologies Ltd, gevestigd in Lod, een stad net buiten Tel Aviv, heeft een baanbrekend medisch hulpmiddel ontwikkeld dat eruitziet als een groot lijmpistool. Maar anders dan het lijmpistool helpt dit hulpmiddel slachtoffers van brand tegen de ondraaglijke pijn die gewoonlijk gepaard gaat met het wisselen van verband bij de behandeling van brandwonden.

“Het is als een verband, maar een zeer geavanceerd verband. Het is voor zeer ernstige wonden, tweedegraads brandwonden, chirurgische wonden, grote geopende en gedeeltelijke diepe wonden”, zegt Dr. Chen Barak, CEO van Nanomedic tegen NoCamels. “We zullen ook chronische wonden en huidaandoeningen behandelen.”

De door Nanomedic ontwikkelde SpinCare is een draagbaar wondverzorgingssysteem, dat ter plekke een nano-vezelachtige laag maakt voor weefselreparatie. Het apparaat zorgt voor genezing zonder dat er contact is met de wond. Het apparaat wordt al gebruikt in Europese en Israëlische ziekenhuizen en is later dit jaar ook klaar voor de commerciële markt.

“Het unieke aan ons apparaat is dat we ter plekke een tijdelijke huidlaag maken, een beschermende laag die tijdens het genezingsproces op de wond blijft. De polymeeroplossing die we gebruiken is door ons gepatenteerd met kenmerken die specifiek zijn voor de behandeling van de wond”, aldus Barak.